Đây là forum dành cho cộng đồng 9/13 (Khóa 2009) của THCS Ngô Quyền

Đăng Nhập

Quên mật khẩu

Top posters

Devil (318)
 
ghost_fire (288)
 
Rl(huy) (193)
 
tuanyugi95 (163)
 
phuong exe (103)
 
___A_____T______Jayz (97)
 
bigfire243 (87)
 
tunglavua007 (56)
 
Been_Bệnh_Hoạn (36)
 
tin_vodoi9/13 (26)
 

    De thi mon Anh Van....

    Share
    avatar
    Admin
    Lớp Trưởng
    Lớp Trưởng

    Bài gửi : 25
    Điểm danh vọng : 1
    Ngày nhập học : 15/03/2010
    Tuổi : 22

    De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by Admin on 15/03/10, 05:19 pm

    KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG
    NĂM HỌC 2009-2010, KHÓA NGÀY 24-6-2009
    MÔN THI: TIẾNG ANH (tại TP.HCM)
    (Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề)
    I. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in each sentence (2.5 pts)
    1. ___________ the Thi Vai River is awfully polluted, its water is not fit for fish to survive.
    A. So that
    B. Although
    C. Since
    D. If
    2. If you park your car in the wrong place, you must pay a(n) ____________.
    A. ticket
    B. attention
    C. fee
    D. fine
    3. - He’s not interested in physics, is he?
    - ______________.
    A. No problem
    B. Yes, he is not at all
    C. I promise he isn’t
    D. No, he isn’t, I’m afraid
    4. What do you often do __________ weekends?
    A. since
    B. at
    C. from
    D. in
    5. Mount Pinatubo, which is a volcano _______ the Philippines, erupted in 1991.
    A. at
    B. with
    C. on
    D. in
    6. The teacher suggests _____________ something for the poor in our area.
    A. us to do
    B. we should do
    C. we are doing
    D. we will do
    7. I have met her mother, ____ her father.
    A. and neither
    B. but not
    C. so does
    D. neither
    8. She comes from Da Lat, _______ is the most beautiful tourist attraction in Vietnam.
    A. where
    B. which
    C. that
    D. what
    9. - Thank you very much.
    - ______________.
    A. Welcome you!
    B. Don’t mention it
    C. That’s good!
    D. Nothing impossible!
    10. Everything is _______ satisfactorily.
    A. going on
    B. looking after
    C. falling through
    D. turning up
    II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C, or D) that needs correcting (0.5 pt)
    11. It is said that tornadoes can suck up anything that is on their paths.
    A. said that
    B. can suck
    C. anything
    D. on their paths
    12. The charity organization provides the poor with a lot of household furnitures.
    A. charity
    B. the poor
    C. with
    D. furnitures
    III. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in the following passage (1.5 pts)
    The Director
    L&P Transport Company
    79B Nguyen Hue Boulevard
    Ho Chi Minh City
    I’m writing about the short stop that your trucks (13) ______ around my house on their way to the north. When the trucks of your company have a short (14) ______ there, the drivers have left lots of garbage on the ground after their refreshment. When the trucks leave the place, the ground is (15) _________ of trash and a few minutes later there is bad smell and flies all over the place. I myself, (16) ______ the people living around here, would urge that your company should tell your drivers to clean up all the trash on the ground before leaving. (17) _________ you do something about it and soon, we will have to report this to the local authority.
    I am looking forward to hearing from you and (18) ______ positive response from your company.
    13. A. produce
    B. do
    C. take
    D. make
    14. A. break
    B. relax
    C. advertise
    D. entertain
    15. A. crowded
    B. filled
    C. fond
    D. full
    16. A. as long as
    B. as far as
    C. as soon as
    D. as well as
    17. A. Although
    B. If
    C. Because
    D. Unless
    18. A. see
    B. to see
    C. seeing
    D. saw
    IV. Read the following passage, and then decided if the statements that follow are TRUE or FALSE (1 pt)
    Giang is a student from Thanh Hoa province. He’s participating in a student exchange program, and he is now in the United States. It is the beginning of July now and he is staying with the Parker family on a farm 100 kilometers from Columbus, Ohio. He’s going to be there till the end of August.
    Mr. Parker grows maize on his farm while Mrs. Parker works part-time at a grocery store in a nearby town. They have two children: Peter the elder brother is the same age as Giang, and Sam is the younger one who is in primary school, a level lower than Peter’s.
    Since his arrival, Giang has been learning a lot about life on a farm. He has also been able to improve his spoken English. As soon as he completes his homework, he helps feed the chickens and collect the eggs. he really enjoys himself spending his summer vacation this way.
    19. Giang is staying with an American family in the countryside.............
    20. Giang’s going to be there for 3 months ..........................................
    21. Peter and Giang are both in primary school....................................
    22. Giang is having a good time learning and working with the Parkers........
    V. Use the correct form of the word given in each sentence (1.5 pts)
    23. Teenagers are now ......................... dressed. FASHION
    24. Like beverage cans and bottles, this ............... can be recycled. PRODUCE
    25. Mr. Brown felt .................. that people have spoiled that area. DISAPPOINT
    26. It is still a bit .............. to use the Internet in everyday life. COST
    27. Despite the ............. weather, thousands of soldiers helped protect the area. STORM
    28. My friend Tuan has been nominated as one of the most effective ........ in the town charity program. ACTIVE
    VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentence (1 pt)
    29. If you .............. working, you would be behind others. (stop)
    30. At that time, two boys who ........... to a test site stopped and took the injured woman to the nearest hospital. (go)
    31. Mary has some difficulty ............ up early in the morning. (get)
    32. Mr. Henrique Calisto ............... in Vietnam for eight years now. (work)
    VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it (2 pts)
    33. Ba said to Tung, “Would you like a cup of tea?”
    Ba offered .................................................. ...................
    34. They did the work excellently.
    The work .................................................. .....................
    35. Hue, the former capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage.
    Hue, which is .................................................. ...............
    36. She is always a better performer than her mother used to.
    Her mother never used to give ...........................................



    GỢI Ý BÀI GIẢI
    1.C 2.D 3.D 4.B 5.D 6.B 7.B 8.B 9.B 10.A 11.D 12.D 13.D 14.A 15.D 16.D 17.D 18.C
    19.True 20.False 21.False 22.True

    23.fashionably 24.product 25.disappointed 26.costly 27.stormy 28.activists 29.stopped 30.were going 31.getting 32.has been working
    33. Ba offered Tung a cup of tea./ a cup of tea to Tung.
    34. The work was done excellently.

    35. Hue, which is the former capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage. (used to be the capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage./ is acknowledged as the World’s Cultural Heritage, is the former capital of Vietnam).
    36. Her mother never used to give as good performances as she (does).
    :!: :!: :!:
    avatar
    tuanyugi95
    Học sinh Tích cực

    Bài gửi : 163
    Điểm danh vọng : 0
    Ngày nhập học : 15/03/2010
    Tuổi : 21
    Đến từ : Ho Chi MINH city

    Re: De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by tuanyugi95 on 15/03/10, 07:12 pm

    đề này có chắc ăn không vẫy :cry: :x
    avatar
    Admin
    Lớp Trưởng
    Lớp Trưởng

    Bài gửi : 25
    Điểm danh vọng : 1
    Ngày nhập học : 15/03/2010
    Tuổi : 22

    Re: De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by Admin on 15/03/10, 07:19 pm

    tuanyugi95 đã viết:đề này có chắc ăn không vẫy :cry: :x
    hen xui thoi ...de nay hinh` nhu nam ngoai' thi ... :study:

    WindWolf13
    Mới nhập học

    Bài gửi : 4
    Điểm danh vọng : 0
    Ngày nhập học : 15/03/2010
    Tuổi : 21
    Đến từ : Quoc' Tich Hong Kong

    Re: De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by WindWolf13 on 16/03/10, 01:57 pm

    Nam nay mak` Ra Moi' la[...]Cười nhăn răng
    avatar
    Admin
    Lớp Trưởng
    Lớp Trưởng

    Bài gửi : 25
    Điểm danh vọng : 1
    Ngày nhập học : 15/03/2010
    Tuổi : 22

    Re: De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by Admin on 16/03/10, 02:00 pm

    WindWolf13 đã viết:Nam nay mak` Ra Moi' la[...]Cười nhăn răng
    cái này chỉ mang tính chất tham khảo ....XD
    avatar
    ghost_fire
    Học sinh quậy

    Bài gửi : 288
    Điểm danh vọng : 4
    Ngày nhập học : 16/03/2010
    Tuổi : 23
    Đến từ : New York

    De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by ghost_fire on 21/03/10, 06:17 pm

    De thi Anh Van nay tao k0i cung kh0ng hieu!!!!!!!!! Ai do' lam` on dich tieng viet nha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


    _______Chữ ký__________
    avatar
    Devil
    Lớp Trưởng
    Lớp Trưởng

    Bài gửi : 318
    Điểm danh vọng : 1108
    Ngày nhập học : 15/03/2010
    Tuổi : 22
    Đến từ : American

    Re: De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by Devil on 23/03/10, 08:03 pm

    oh cai' nay` tao lam` het' rui`ne` chac' dau. zo nguyen~ thuong hien` wa' hi'hi'


    _______Chữ ký__________
    avatar
    ghost_fire
    Học sinh quậy

    Bài gửi : 288
    Điểm danh vọng : 4
    Ngày nhập học : 16/03/2010
    Tuổi : 23
    Đến từ : New York

    De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by ghost_fire on 24/03/10, 03:51 pm

    thang` Thinh no' xao. kinh khung~!!!!!!! Tao zo Le Hong Phong hehehehe


    _______Chữ ký__________

    Sponsored content

    Re: De thi mon Anh Van....

    Bài gửi by Sponsored content


      Hôm nay: 28/05/17, 04:21 am